Киянам повертають помилково сплачені кошти: що слід знати

07:45, 8 апреля 2019
Перераховані суми клієнти зможуть побачити в Особистому кабінеті.
Киянам повертають помилково сплачені кошти: що слід знати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На особові рахунки киян «Київські енергетичні послуги» помилково зарахували сплачені у лютому 28 мільйонів гривень. Про це повідомляє УНН.

Повідомляється, що на особові рахунки клієнтів «Київських енергетичних послуг» зараховані кошти, що були помилково сплачені споживачами у лютому за старими реквізитами. Компанія отримала 28 млн грн від попереднього постачальника — «ДТЕК Київські електромережі», якому за інерцією продовжували платити деякі кияни. Перераховані суми клієнти зможуть побачити в Особистому кабінеті, також вони будуть враховані у березневих платіжках за електроенергію.

Платежі від населення за спожиту в 2019 році електроенергію приймає тільки компанія «Київські енергетичні послуги», визначена державою єдиним постачальником універсальних послуг в Києві. Реквізити постачальника, відповідно, змінилися.

Проте деякі кияни за звичкою сплачували рахунки старому постачальнику, «ДТЕК Київські електромережі», який з 1 січня виконує функції оператора системи розподілу і відповідає за мережеву інфраструктуру.

«Якщо клієнт випадково заплатив не туди, звертатися до контакт-центру чи відвідувати центр обслуговування немає необхідності: питання з перерахуванням коштів компанія повністю взяла на себе. Найкраще, що ви можете зробити — зайти в Особистий кабінет і переконатись у цьому, — відмітив директор «Київських енергетичних послуг» Віктор Мельников. — При цьому, у порівнянні з помилковими оплатами січня, можна впевнено казати про зростання платіжної дисципліни киян, за що ми дякуємо своїм клієнтам і йдемо їм назустріч, розвиваючи додаткові канали зв‘язку з постачальником та способи оплати за спожиту електроенергію».

Так, кияни можуть зафіксувати вірні показники лічильника, сформувати актуальну квитанцію та сплатити за спожиту електроенергію просто з Особистого кабінету. Найближчим часом «Київські енергетичні послуги» планують запустити мобільний додаток для тих, хто обирає цифрові сервіси.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пояснили, що автоматичного нарахування пені за борги по комуналці не буде.

Крім того, ми писали, що киянам назвали десять проблемних об'єктів нерухомості.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва