Завдали державі мільйонних збитків: ДБР взялося за фіскалів

13:59, 25 апреля 2019
Двом службовим особам вже повідомили про підозру.
Завдали державі мільйонних збитків: ДБР взялося за фіскалів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтава, повідомили про підозру двом службовим особам Головного управління ДФС у Дніпропетровській області у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України). Про це передає прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, начальник однієї із податкових інспекцій та державний ревізор-інспектор обласної фіскальної служби під час перевірки підприємства виявили значні порушення податкового законодавства. Втім в акті перевірки їх не зафіксували. Через такі дії з державного бюджету України цьому підприємству незаконно перерахували ПДВ у розмірі понад 38 мільйонів гривень.

Напередодні слідчі ДБР під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України та прокуратури Дніпропетровської області за оперативним супроводом працівників Управління захисту економіки в Дніпропетровській провели санкціоновані обшуки у  податковій інспекції, в комерційних підприємствах та за місцем проживання посадовців ДФС.

За результатами обшуків, вилучено печатки, комп’ютерна техніка та документи фінансової звітності підприємств з ознаками фіктивності.

Досудове розслідування триває. У разі доведення вини, посадовцям ДФС загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР затримало двох поліцейських у Запорізькій області, які брали «данину» з підприємця.

Крім того, слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницькому, спільно з оперативними співробітниками Управління СБУ  в Чернівецькій області та за процесуального керівництва Генеральної прокуратури, задокументували факт вимагання та отримання 700 доларів США головним державним ревізором-інспектором Головного управління Державної фіскальної служби в Чернівецькій області. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва