Позов про заборону високопосадовцям виїжджати за кордон: суд відкрив провадження у справі

20:08, 26 апреля 2019
Справа розглядатиметься у порядку спрощеного позовного провадження.
Позов про заборону високопосадовцям виїжджати за кордон: суд відкрив провадження у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом Олександра Дубінського, який просить суд заборонити високопосадовцям та політикам виїжджати за кордон протягом року після проведення парламентських та президентських виборів.  Про це передає прес-служба ОАСК.

«Справа розглядатиметься у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи» йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що минулого тижня до суду надійшов позов від О. Дубінського до Національної поліції України, Служби безпеки України та Адміністрації Державної прикордонної служби України. Третіми особами у справі виступають Президент Петро Порошенко, голова АПУ Ігор Райнін, народний депутат Ігор Кононенко. Серед вимог позову — визнання протиправною бездіяльності Нацполіції та СБУ щодо невчинення профілактичних дій із запобігання корупції та посягань на економічну безпеку держави з боку високопосадовців та політиків.

Крім того, 17 квітня до суду надійшов позов Давида Жванії, в якому він просить суд заборонити високопосадовцям, зокрема, і суддям Верховного Суду виїжджати за кордон протягом року після проведення виборів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки