Суд просять заборонити Порошенку та суддям ВС виїжджати за кордон після виборів

17:24, 17 апреля 2019
Наразі вирішується питання про відкриття провадження за даним позовом.
Суд просять заборонити Порошенку та суддям ВС виїжджати за кордон після виборів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного административного суду міста Києва надійшов позов від колишнього нардепа Давида Жванії до Національної поліції, Служби безпеки та Адміністрації Державної прикордонної служби щодо заборони виїжджати за кордон Президенту Петру Порошенку, голові Верховної Ради Андрію Парубію та іншим високопосадовцям, зокрема і суддям Верховного Суду та апеляційного суду протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення. Про це передає прес-служба ОАСК.

«Позивач у позовних вимогах просить суд визнати протиправною бездіяльність Національної поліції України щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки та непротидії організованій злочинності, що складалась із посадовців категорії «А» та «Б» і з осіб, які обіймають політичні посади, суддів Верховного Суду та апеляційного суду, які, на його думку, могли  вчиняти корупційні злочини. Окрім цього, позивач просить визнати протиправною і бездіяльність СБУ щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту національної безпеки України від організованої злочинності цими особами.  

Водночас позивач Давид Жванія просить суд визнати протиправною бездіяльність Адміністрації Державної прикордонної служби України щодо непроведення всіх заходів задля забезпечення захисту нацбезпеки країни, а саме — непроведення систематизації та нерозроблення пропозицій для внесення змін до законодавства України, а саме — щодо заборони виїжджати за кордон посадовцям категорії «А» та «Б», особам,  які обіймають політичні посади, суддів Верховного Суду та апеляційного суду протягом одного року після проведення парламентських та президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення. 

Серед третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача, Президент України Петро Порошенко, голова ВРУ Андрій Парубій, заступник голови АПУ Олексій Філатов, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, директор НАБУ Артем Ситник, голову ВС Валентина Данішевська, народні депутати, члени уряду, ВККС та ін. Загалом позивач зазначив 180 третіх осіб», — йдеться у повідомленні.

Крім того, Жванія  має намір подавати клопотання про забезпечення позову, в якому проситиме заборонити ДМС України випускати з країни даних осіб.

У суді додали, що наразі вирішується питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження та призначив на 6 травня підготовче засідання у справі за позовом Романа Насірова до Кабінету міністрів України щодо оголошення конкурсів на посади очільників Державної митної служби та Державної податкової служби. Розгляд даної справи буде здійснюватися за правилами загального позовного провадження.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва