В Україні спалахнув скандал через торт і дівчинку з притулку

08:30, 23 мая 2019
Дитині з притулку не дали солодощів через те, що її рідні не здали гроші.
В Україні спалахнув скандал через торт і дівчинку з притулку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Кам'янському Дніпропетровської області на випускному молодшої школи №19 дитині з притулку не дали солодощів через те, що її рідні не здали гроші. Про це написала у Facebook Катерина Панасенко. Вона зазначила, що дівчинка вже рік перебуває у центрі реабілітації, тому що суд розглядає справу про позбавлення її матері прав на дітей.

«Дівчинка так готувалася, вдягла гарну сукню, в притулку їй накрутили волосся, і вона красива прийшла на свято. Після урочистої частини її так само «урочисто» попросили піти, бо мама не здала гроші, і солодкого столу для неї не буде... Так, там така мама... Але у дитини є бабуся, і вона могла б здати необхідну суму, але ніхто не попередив ні бабусю, ні притулок, яка сума потрібна...», — написала жінка.

За словами Панасенко, дитина з гідністю залишила урочистості.

«Ця дівчинка менша за всіх зростом і вагою у класі, вона їсть як мишка. Вона не з'їла б ваш торт, їй досить було б кілька цукерок і склянки лимонаду... Вона просто хотіла бути з однокласниками в цей день... Люди, ви люди? Я не кажу вже про педагога, яка була присутня при цьому... Мала сильна, вона звикла до труднощів і страждань в її маленькому житті — вона не плакала, вона просто мовчки пішла. По дорозі з нею працював психолог притулку», — розповіла жінка.

Повідомляється, що раніше дівчинка представляла школу і свій клас на конкурсі краси і талантів «Міс Аліса» і стала однією з переможниць.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Бориспільський районний суд виніс перше в Україні рішення про булінг у школі.

Крім того, у Вінницькій області сталося масове отруєння школярів. До лікарні потрапили 12 першокласників. Перевірка виявила грубі порушення санітарних вимог на харчоблоці навчального закладу.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області