Український суд буде слугою справедливості, а не прислужником влади, – АП

19:17, 21 июня 2019
У Адміністрації Президента прокоментували ситуацію навколо судової системи.
Український суд буде слугою справедливості, а не прислужником влади, – АП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 21 червня, на сайті Президента України з’явилася інформація про те, що в Україні буде створюватись незалежний суд, який буде «слугою справедливості».

«Закиди з боку представників частини суддівського корпусу, які пов’язані зі старою владною системою, щодо конфлікту із заступником Глави Адміністрації Президента Русланом Рябошапкою є наочним свідченням намагань самозбереження у судовій системі України осіб, які звикли мати вплив на українське правосуддя у власних або владних інтересах. У такий спосіб вони намагаються й надалі зберегти контроль над судовою системою.

Показово, що ці наклепницькі закиди з’явилися невдовзі після того, як Руслан Рябошапка оголосив про докорінну ревізію результатів так званої судової реформи Петра Порошенка.

Наголошуємо, що справжнє оновлення судової системи України, яке розпочнеться найближчим часом, і надалі ґрунтуватиметься на принципі створення в Україні незалежного суду, який буде не прислужником влади, а слугою справедливості», - йдеться на сайті Президента.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка відповів на звинувачення голови Ради суддів України Олега Ткачука.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді