Убивство 11-Дарини Лук'яненко: є подробиці у справі

08:00, 23 июня 2019
У день, коли було знайдено тіло дівчинки, батько Миколи, Геннадій Тарасов був на ринку.
Убивство 11-Дарини Лук'яненко: є подробиці у справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Іванівці на Одещині не вщухають розмови про жорстоке убивство 11-річної Дарини Лук'яненко. Дівчинка зникла вдень 13 червня дорогою до школи. На 7-й день пошуків її тіло знайшли у вигрібній ямі туалету в дворі підприємців Тарасових, передає gazeta.ua.

У злочині зізнався їхній молодший син – 22-річний Микола. До того його кілька разів допитували в поліції, а двір оглядали. Проте свою причетність до злочину він відкидав. Не вірили у його провину і батьки.

У день, коли було знайдено тіло дівчинки, батько Миколи, Геннадій Тарасов був на ринку. Відважував товар, домовлявся з постачальниками про розстрочку. Скаржився на поліцію.

«Наступного ранку після зникнення Даші, о десятій годині, дитину (мова про 22-річного Миколу) висмикнули на допит. Прийшов о шостій вечора. Потім прийшли до нас у двір. Вони нам стільки шкоди наробили! Як сарана налетіли! Погнули шифер, поламали ворота, потоптали всю розсаду, потоптали всю картоплю. 25 осіб тоді до нас прибігло, і хто за ними устежить? У будь-який момент могли підкинути щось, а потім скажуть: «Ми знайшли», – обурювався чоловік.

Трохи пізніше до розмови приєдналася дружина Геннадія – Марія Тарасова. Просила нічого не публікувати, що сказав чоловік. Аби не нашкодити синові. Мовляв, його знову повели на допит і хочуть зробити винним. Казала, що він кілька разів проходив перевірку на детекторі брехні і провалив її.

Після школи Микола вступив до коледжу, потім з незрозумілих причин повернувся додому, замкнувся. Жив із батьками, але не спілкувався з ними. Їв у своїй кімнаті, зачиняв її на засув зсередини. Днями безперервно грав на комп'ютері, дивився серіали. Після зникнення Даринки він почав частіше виходити з дому, навіть шукав її разом з селянами в навколишніх посадках і занедбаних будинках. Тепер в Іванівці розповідають, що Геннадій Тарасов часто і без приводу бив синів, коли ті були підлітками.

«Звичайно, через це Микола злився. І, може, він не педофіл, не хотів ґвалтувати Дашу, а зірвався на ній. Вона була життєрадісною, завжди веселою, це сонечко всі любили. Його – навпаки», – розповіли у селищі.

Ще кілька днів тому сім'я вважалася благополучною. Тепер їм погрожують спалити будинок і зламати контейнер на ринку, завантажити продукти на машину і вивалити на подвір'я. У те, що вони не знали про труп у дворі – місцеві не вірять.

«Я тітці Маші вірила, підтримувала її, коли вона йшла на обшук і твердила, що сина намагаються оббрехати. Вона згадувала, що до неї приходили кінологи і нічого не знайшли. Вона ще мені сказала: «Якщо він убив, то куди б сховав труп?», а я відповідаю: «Як куди? У морозилку» (поруч з житловим будинком у Тарасових стоїть склад для товару). І тоді тітка Маша замовкла, а потім: «Ой, у нас не працюють морозилки, тільки холодильник». Але вони ж того дня отримували м'ясо, вони ж його десь зберігають. Чи не міг він спочатку заховати тіло в холодильник? А вже потім сам або за допомогою батьків викинув його в каналізацію? Може, через це воно збереглося? Я сподіваюся, що вони дійсно не причетні, інакше їх чекає самосуд», – розповіла мешканка селища Ольга.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що тіло Дарини без одягу знайшли у вигрібній ямі.

Також нам стало відомо, що сім'я Миколи Тарасова, підозрюваного у жорстокому вбивстві Дарини Лук'яненкопереїхала в Іванівку Одеської області з Донецька. За трагічним збігом, Тарасови і Лук'яненки жили неподалік одне від одного. Та й лоток батьків Миколи на ринку розташований навпроти точки, де торгують рідні Даші.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду