Оплата приватним нотаріусам: Рада Нотаріальної палати прийняла важливе рішення

19:18, 3 июля 2019
Рада ухвалила забезпечити дотримання приватними нотаріусами України справляння плати за вчинення нотаріальних дій
Оплата приватним нотаріусам: Рада Нотаріальної палати прийняла важливе рішення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 2 липня, Рада Нотаріальної палати України (як вищий керівний орган професійного самоврядування нотаріусів в період між З’їздами нотаріусів України) ухвалила важливе рішення. Про це повідомляє офіційний сайт НПУ.

«Рада ухвалила прийняття рішення З’їздом нотаріусів України забезпечити дотримання приватними нотаріусами України справляння плати за вчинення нотаріальних дій з урахуванням вимог статті 31 Закону України «Про нотаріат» та положень Декрету КМУ «Про державне мито», — йдеться у повідомленні.

У всіх областях України голови відділень НПУ повинні донести це рішення до всіх приватних нотаріусів та забезпечити обов’язковість його виконання.

Рішення прийнято з метою забезпечення належного рівня захисту прав та законних інтересів фізичних та юридичних осіб, безспірності вчинюваних нотаріальних дій, виконання делегованих державою функцій, збереження існування державних нотаріальних контор, утримання архівів, забезпечення економічних гарантій нотаріальної діяльності та єдиних уніфікованих підходів до вчинення нотаріальних дій, збереження робочих місць та штатів фахових працівників, забезпечення кібербезпеки робочого місця нотаріуса, запобігання виникненню конкуренції, забороненої Законом України «Про нотаріат» та  Правилами професійної етики нотаріусів України.

Зазначається, що ст. 31 Закону України «Про нотаріат»: Приватні нотаріуси за вчинення нотаріальних дій справляють плату, розмір якої визначається за домовленістю між нотаріусом та громадянином або юридичною особою. Приватні нотаріуси за вчинення інших дій, покладених на них відповідно до закону, справляють плату, розмір якої визначається законодавством у відповідній сфері. Оплата додаткових послуг правового характеру, що надаються приватними нотаріусами і не належать до вчинюваної нотаріальної дії, провадиться за домовленістю сторін.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вже писала про проблеми з державною реєстрацією речових прав.

Також ми писали, що почали свою роботу два дисциплінарні уповноважені по справам приватних виконавців.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді