Погорів на хабарі в $10 000: силовики НАБУ викрили високопосадовця

13:38, 10 июля 2019
Чиновник Держархівслужби за хабар пообіцяв сприяти працевлаштуванню особи до Фонду державного майна України.
Погорів на хабарі в $10 000: силовики НАБУ викрили високопосадовця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

9 липня 2019 року НАБУ разом із департаментом «К» Служби безпеки України викрило на одержанні хабара заступника голови Державної архівної служби. Про це йдеться на сайті Бюро.

Зазначено, що посадовець в обмін на 10 тис. дол. США неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України.  Згодом сторони домовилися про зменшення вартості «послуги» — до 9,8 тис. дол. США. Гроші передавалися двома траншами. Під час отримання другого у розмірі 4,8 тис. дол. США посадовця схопили «на гарячому».

Заступника голови Укрдержархіву затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру.

Детективи НАБУ здійснюють слідчі дії під процесуальним керівництвом прокурорів САП. Наразі вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин вчинення злочину та ймовірно причетних до нього осіб.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що слідчі ДБР затримали ревізора-інспектора ДФС у Чернівцях під час отримання $700 хабара.

Також детективи Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника Департаменту культури Київської міської державної адміністрації під час отримання хабара у 2 тисячі доларів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді