«Зброя проти РФ»: У Зеленського запропонували перейменувати Росію та російську мову

18:02, 11 июля 2019
На думку політичного консультанта Володимира Зеленського Микити Потураєва, Росія є «тимчасово непідконтрольною Китайській Республіці територією».
«Зброя проти РФ»: У Зеленського запропонували перейменувати Росію та російську мову
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Радник Президента Володимира Зеленського з політичних питань і кандидат від партії «Слуга народу» Микита Потураєв запропонував назвати на українських картах країну-агресора Росію Московією. Про це він сказав в інтерв’ю Ukrlife.TV.    

«Можемо взагалі на своїх картах почати називати їх Московія. Чому? Що нам заважає? Це символічні дії, які змінюють дискурс. Ми можемо в чужих дискурсах вічно бовтатися», — сказав Потураєв.

На його думку, Україні слід створювати свої дискурси. «Ця країна (Росія) довгий час називалася по-іншому: Московія, Татарія. Вони зараз хочуть повернутися до витоків. Давайте ми їм допоможемо. Ми їх у себе перейменуємо. Давайте повернемо росіянам різноманітність історичну», — зазначив радник.

Він також вважає, що Росія є «тимчасово непідконтрольною Китайській Республіці територією».

Разом з тим прозвучала пропозиція перейменувати «русский язык» на «российский».

«Українська російська мова зовсім інша. Ми повинні її перейменувати. І сказати, що у нас російська мова, а там (в Росії, — ред.) — «российский язык»... Чому ми боїмося?» — зауважив Радник Президента.

Провокаційну ініціативу Потураєва перейменувати Росію в Московію прокоментував на своїй сторінці у Facebook член Ради РФ Франц Клінцевич, назвавши цю пропозицію «відвертою нісенітницею». Крім того, Клінцевич заявив, що «співчуває» Зеленському, який має таких помічників.

1 липня голова Офісу Президента Андрій Богдан заявив, що дозволив би «Донецьку й Луганську» мати регіональною російську мову «за умови, що після цього вони — територія України». Наступного дня соратник Богдана, парламентський представник Президента Руслан Стефанчук сказав, що дану провокацію слід вважати «особистою думкою», а не думкою топ-чиновника.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що «Слуга народу» назвала перші кроки на шляху до завершення війни на Донбасі.

Також ми писали про пастку, яку готує Путін Зеленському.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді