Пастка для Зеленського: генерал-розвідник розказав, які провокації готує Путін

13:10, 10 июля 2019
Відміна блокади ОРДЛО — перша вимога Володимира Путіна на шляху до переговорів.
Пастка для Зеленського: генерал-розвідник розказав, які провокації готує Путін
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Росії Володимир Путін намагається нав’язувати Президенту України Володимиру Зеленському свої умови переговорів. Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж вважає, що перш за все Путіна цікавить відміна блокади ОРДЛО та статус окупованих територій на Донбасі. Про це повідомляє УНІАН.

«Однак хитрість Кремля в тому, що в процесі розблокування Донбасу, якщо Україна на це піде, він спробує схилити Україну до прийняття другого рішення — автономії (або інший статус, який передбачає незалежність від Києва) Донбасу, щоб законодавчо (конституційно) Україна погодилася на федеральний лад держави, що, звісно, передбачатиме фактичний контроль з боку Росії над ОРДЛО», — коментує Маломуж.

За його словами, дана позиція є «форматом дипломатичного оперативного наступу Росії».

Микола Маломуж запевняє, що в розмовах про зняття блокади, треба передбачити й механізми збереження миру, наприклад, взяття Україною під контроль кордонів та всієї окупованої території.

«Якщо Україна буде діяти в односторонньому порядку, то ні до чого хорошого це не призведе. Ми просто зробимо те, чого хоче Москва, — знімемо блокаду. При цьому люди, фірми, компанії, органи управління — все це й надалі буде знаходитися під контролем бойовиків і Москви. Проте саме цього й прагне Путін, коли зараз чинить тиск на Зеленського», — попереджає екс-голова Служби зовнішньої розвідки України.

Він також зауважив, що Путін намагається вести ще одну гру, нібито погоджуючись повернути Україні моряків, але при цьому Київ повинен визнати їхню відповідальність за порушення російського кордону.

Микола Маломуж впевнений, що і тут поставлена пастка. Якщо Україна на це піде, то вона, таким чином, визнає, що моряки вдерлися в територіальні води Росії, іншими словами, визнає, що Крим належить Росії.

«Фактично Москва змушує нас юридично і на міжнародному рівні визнати це. Хоча Міжнародний суд і прийняв рішення, що моряки не винні, а Росія зобов’язана повернути їх в Україну, і є відповідне рішення Радбезу ООН про анексію Криму. Тобто Росія спробувала загнати Україну в юридичну і політичну пастку», — впевнений Маломуж.

На його думку, Україні потрібно створити комплекс заходів, одним з яких може бути зняття блокади, адже ми повинні подбати про суверенітет України та забезпечити надійний міжнародний формат контролю, який би задовольнив вимоги і України, і Росії, і бойовиків.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що партія «Слуга Народу» назвала перші кроки на шляху до завершення війни на Донбасі.

Крім того, повідомлялось, що Володимир Зеленський звільнив 70 очільників РДА.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва