ProZvit — новий портал фінансової звітності держпідприємств в Україні

15:50, 12 июля 2019
За допомогою нового порталу ProZvit українці матимуть вільний доступ до інформації, яка стосується фінансової звітності державних підприємств.
ProZvit — новий портал фінансової звітності держпідприємств в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України презентувало портал онлайн-аналітики ProZvit, на якому буде розміщуватися статистика фінансової діяльності вітчизняних державних підприємствах, пише УНІАН.

Перший віце-премєр’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів зазначив, що тепер кожен бажаючи без особливих зусиль може ознайомитися з інформацією, що раніше було практично неможливо навіть для працівників міністерства.

«Раніше вся звітність державних підприємств була паперовою, лежала в архівах, вона була некомунікабельною, давала різні можливості для похибок оцінок ефективності, проблематики, оцінки системи ризиків. Головне — вона була непублічною», — сказав він.

За словами віце-премєр’єр-міністра, в Україні минулого року було зареєстровано 3633 державних підприємства, з яких працює 2337, а фінансову звітність подали лише 1474.

Перший заступник міністра Максим Нефьодов додав, що відкритість держфінансів є дієвим запобіжником для корупції на держпідприємствах, а також підвищує ефективність управління ними.

«Коли ми після Майдану починали реформу сектора державних підприємств, реально не було відомо, скільки є державних підприємств, абсолютно не було зрозуміло, хто там чим займається. Ми починали з того, що в ручному режимі збирали інформацію і публікували звіти», — сказав він, додавши, що запуск порталу дозволить аргументовано ухвалювати рішення щодо кожного підприємства, розраховувати ризики тощо.

Зі свого боку директор Департаменту з управління державною власністю міністерства Роман Кропивницький назвав запуск порталу одним з етапів реформи державних підприємств.

«Оскільки зробити відразу Big Data було неможливо з точки зору ресурсу і часу, ми почали з фундаменту на базі фінансової звітності, тобто довели до ладу все те, що стосувалося приймання фінансових звітів в єдину систему даних», — коментує він.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» раніше писала, що всі українські проблеми починаються з найвищих органів державної влади.

Крім того, ми повідомляли, що Кабмін створив нову установу — FinIT.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва