Відмова Парубія скликати позачергове засідання є злочинною бездіяльністю, — Зеленський

14:12, 18 июля 2019
Спікер Ради відмовив Президенту у проханні скликати парламент на позачергове засідання.
Відмова Парубія скликати позачергове засідання є злочинною бездіяльністю, — Зеленський
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відмовившись скликати 18 липня позачергове засідання Верховної Ради України, очільник парламенту Андрій Парубій самоусунувся від роботи на благо українців та виявив злочинну бездіяльність, що призводить до розтрати майже 700 млн гривень з державного бюджету. Про це 18 липня заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляється на сайті глави держави.

«Ви влаштовуєте собі майже двомісячні канікули до початку першого засідання Верховної Ради України нового скликання. Хочу нагадати Вам та іншим народним депутатам України, що один день роботи парламенту коштує платникам податків 13,3 млн грн. Відмовою у скликанні позачергового засідання Верховної Ради України Ви не просто самоусунулися від роботи на благо України та українців, а й виявляєте злочинну бездіяльність, що призводить до розтрати майже 700 млн гривень з державного бюджету», — написав Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook.

Глава держави нагадав, що, відповідно до статті 90 Конституції України, повноваження парламенту припиняються у день відкриття першого засідання Верховної Ради України нового скликання. Крім того, у листі, який 18 липня Президент України скерував Андрію Парубію, зазначено, що, згідно з календарним планом, десята сесія триває до 19 липня 2019 року. І це голова ВР оголошував на пленарному засіданні 12 липня.

«На жаль, нинішній парламент в уявленні народу України асоціюється передусім із відсутністю коаліції, кнопкодавством, порожньою залою при ухваленні законів, вісімнадцятиразовим голосуванням за законопроекти та іншими грубими порушеннями Регламенту», — зазначив Президент і додав, що це буде змінено 21 липня.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Руслан Рябошапка анонсував позачергове засідання Верховної Ради.

Також ми повідомляли, що у Зеленського пояснили, коли почне працювати нова Верховна Рада та які законопроекти розглянуть першими.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді