У Зеленського пояснили, коли почне працювати нова Верховна Рада та які законопроекти розглянуть першими

13:40, 17 июля 2019
«Народні депутати отримують гроші від платників податків, тому повинні їх відпрацьовувати», — підкреслив Руслан Рябошапка.
У Зеленського пояснили, коли почне працювати нова Верховна Рада та які законопроекти розглянуть першими
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Парламент повинен зібратися 18 липня і ухвалити вказані законопроекти», — про це під час брифінгу заявив заступник керівника Офісу Президента Руслан Рябошапка. Нагадаємо, у вівторок, 16 липня, він  анонсував позачергове засідання Верховної Ради, на якому чинні  депутати мають розглянути три невідкладні законопроекти: про роботу Вищого антикорупційного суду, про незаконне збагачення та про розмитнення автівок.

«Законопроект стосується ефективності роботи Вищого антикорупційного суду, а саме — розвантаження та унеможливлення блокування роботи ВАКС України.

Наразі передбачено, що абсолютно всі справи, які стосуються корупції, а не лише топові, будуть спрямовані до Вищого антикорупційного суду. Це означає, що 38 суддів ВАКС отримають приблизно 3,5 тис. справ у перші ж дні своєї роботи. Очевидно, що ця  невелика кількість суддів елементарно не впорається з такою кількістю справ. Це призведе до того, що інституція, яка є надзвичайно важливою складовою в антикорупційному механізмі, не буде повноцінно працювати», — пояснив Руслан Рябошапка.

Він також наголосив, що 17 липня вийшли офіційні заяви САП і НАБУ, які підтримали ініціативу Президента — вимогу до депутатів зібратися на позачергове пленарне засідання та ухвалити цей закон.

Також Руслан Рябошапка зазначив, що, попри передвиборчий період, депутати мусять зібратися: «Регламентом Ради передбачено, що не більш як в семиденний строк депутати повинні зібратися на вимогу Президента. Народні депутати отримують гроші від платників податків, тому повинні їх відпрацьовувати. Зараз достатньо засобів комунікації, щоб дізнатися про засідання, і в депутатів є достатньо часу, щоб зібратися».

Заступник керівника Офісу Президента наголосив: якщо нардепи все ж таки не зберуться, антикорупційні законопроекти будуть розглянуті першочергово новим складом Верховної Ради. Статися це має, на думку Руслана Рябошапки, вже на початку вересня.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що  Руслан Рябошапка анонсував позачергове засідання Верховної Ради. Також ми писали про відсторонення судді Майдану до вироку суду.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду