Кличко після перепалки з Богданом зустрівся з адвокатом Трампа

13:41, 31 июля 2019
Кличко і колишній мер Нью-Йорка обговорили ситуацію в Україні, а також перспективи співпраці США та України.
Кличко після перепалки з Богданом зустрівся з адвокатом Трампа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

31 липня мер Києва Віталій Кличко провів зустріч із адвокатом Президента США Дональда Трампа, колишнім мером Нью-Йорка Рудольфом Джуліані. Про це мер Києва написав у Facebook. Кличко зазначив, що зустріч у Нью-Йорку відбулася на запрошення його «старого друга й одного з найавторитетніших мерів світу Руді Джуліані». Співрозмовники обговорили ситуацію в Україні, а також перспективи подальшої співпраці США та України. Також ішлося про розвиток місцевого самоврядування.

«Я вдячний друзям нашої країни, які підтримують і допомагають, які вірять в Україну. Домовилися, що наступного разу зустрічаємося з Руді в Києві», — написав Віталій Кличко.

У травні цього року адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані мав прилетіти до столиці України для того, щоб вмовити нового Президента Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений чинний лідер США. Йдеться про справу проти Пола Манафорта, який фігурував в «амбарній книзі» Партії регіонів щодо виплат гонорарів, і можливу причетність Гантера Байдена до компанії Burisma. Проте візит було скасовано, хоча інформація про нього встигла спровокувати скандал в Україні.

Варто зазначити, що у команди Зеленського є претензії до мера Києва Віталія Кличка. Зокрема, керівник Офісу президента Андрій Богдан зазначив, що призначення Віталія Кличка на посаду голови КМДА було частиною так званих «Віденських домовленостей» між Дмитром Фірташем, Петром Порошенком, Сергієм Льовочкіним та самим мером.

Богдан також розповів, що йому пропонували 20 млн доларів, щоб «не рухати» Кличка, а також що він двічі зустрічався з Віталієм Кличком і нібито шість разів на цих зустрічах просив відмовитись від інституту «смотрящих» у Києві, покинути всі корупційні схеми і стати дійсно народним мером, людиною, «яка не має жодного стосунку до цієї корупції та безхазяйності, яка відбувається в місті Києві».

Зі свого боку міський голова Києва відповів на заяву, зроблену Андрієм Богданом на брифінгу 30 липня. Кличко звернувся до Президента Зеленського, наголошуючи на тому, що він бореться виключно за за місто та його жителів, а не за крісла і посади. Про це йдеться у відеозверненні Кличка на сторінці у Facebook.

«Я не борюсь за крісла, мені не потрібні посади, я борюсь за наше місто, за країну, я борюсь за самоврядування, за киян, за можливість обирати людину, яка відповідальна виключно перед киянами», — наголосив Віталій Кличко.

Частина жителів столиці підтримала мера:

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що, за словами Андрія Богдана, Кличко вже не контролює Київраду.

Крім того, ми писали про те, що брати Клички подали позов на 1+1.

Додамо, що на скляному мосту в Києві з’явилася чергова тріщина: що відбувається на місці аварії.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде