Сьогодні на вулиці України вийшли 593 патрулі Нацгвардії

15:11, 1 августа 2019
Перший заступник глави МВС повідомив, що на чергування заступили понад дві тисячі військовослужбовців Національної гвардії.
Сьогодні на вулиці України вийшли 593 патрулі Нацгвардії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

З 1 серпня військовослужбовці Національної гвардії виконуватимуть завдання з охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів. Раніше гвардійці несли службу виключно спільно зі співробітниками Національної поліції, за словами першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового. Про це повідомляється на сайті МВС.

Яровий зазначив, що виконання функцій з охорони громадського порядку, забезпечення захисту та охорони життя, здоров’я, прав, свобод і законних інтересів громадян цілком відповідає основним завданням Національної гвардії України, визначеним у законодавстві. Відповідне доручення про залучення сил та засобів Нацгвардії до самостійного патрулювання населених пунктів країни наприкінці липня 2019 року підписав Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Літо — період активних відпусток, характеризується більшою кількістю людей, зокрема дітей, на вулицях міст та сіл. Це потребує додаткових сил правоохоронців, зокрема з точки зору превенції порушень громадського порядку та злочинів», — зауважив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Сергій Яровий повідомив, що на чергування заступили понад дві тисячі військовослужбовців Національної гвардії. Вони несуть службу в складі 593 патрулів, з яких: 317 — самостійних піших, 104 — на патрульних автомобілях, 172 — спільні з поліцейськими, 104 — автомобільні, 68 — зі службовими собаками.

«Патрулі Нацгвардії несуть службу у 175 зонах оперативного реагування. Їх розстановку та функціонал визначає начальник відповідного територіального підрозділу Національної поліції в залежності від оперативної криміногенної ситуації», — повідомив Яровий.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні відзначали п’яту річницю з дня створення Національної гвардії.

Крім того, ми писали про те, що Нацгвардієць поцілив собі в голову в суді: з’явилась нова інформація

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва