Чвари духовенства: священики ПЦУ побили представників Філарета

17:41, 1 августа 2019
Представники ПЦУ зробили рейдерське захоплення парафії УПЦ Київського патріархату.
Чвари духовенства: священики ПЦУ побили представників Філарета
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У селі Півні Київської області представники ПЦУ зробили рейдерське захоплення парафії УПЦ Київського патріархату. Про це повідомляється на сторінці УПЦ КП у Facebook.

Інцидент стався 30 липня. Захопленим виявився приход святого Іоанна Златоуста Української Православної Церкви Київського патріархату.

«Інциденту передувало те, що колишній настоятель парафії священик Микола Журило почав закликати й намагався обманом збирати підписи членів громади і селян за перехід громади до ПЦУ. Дізнавшись про це, члени громади, які є віруючими Київського Патріархату, повідомили Київську Патріархію про підступну й деструктивну діяльнысть свого настоятеля», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що глава УПЦ КП Філарет звільнив священика Миколу Журила від виконання обов’язків настоятеля цього храму і призначив нового — священика Миколу Гребініченка, який з 27 липня правив у храмі богослужіння.

«У той же час почався психологічний тиск і навіть погрози й залякування членів громади Київського Патріархату з метою, щоб вони змінили церковну приналежність і перейшли у підпорядкування ПЦУ. Зокрема, на адресу голови громади звучали різні погрози і приниження, вночі невідомі закидали її будинок камінням», — говориться в повідомленні.

Також пояснюється, що 30 липня представники ПЦУ прибули в Півні, щоб зробити захоплення храму. Разом з духовенством в село привезли близько 100 осіб, які не є членами громади, постійними парфіянами і навіть жителями Півнів. Представники ПЦУ без участі парафіяльної громади провели свої збори й утворили нову громаду ПЦУ.

Натомість, Філарет направив в село Півні церковну комісію для діалогу з учасниками зборів, але їм не дали можливості виступити. Священнослужитель УПЦ КП Єпископ Андрій запросив присутніх до молитви і відслужив на паперті храму молебень на початок усякої доброї справи. Після чого, коли священнослужителі намагалися увійти в храм, відбулися зіткнення, під час яких священики Київського патріархату отримали тілесні ушкодження.

«Зокрема, від рук священиків ПЦУ важко постраждав один з найстаріших священиків благочиння протоієрей Георгій Кушнірук. Його душив за горло до втрати свідомості фастівський благочинний ПЦУ протоієрей Михайло Данилов, в той час як інший священик Іван Штефюк викручував батюшці руки. Одному зі священиків Київського патріархату розбили ніс», — уточнюється в повідомленні.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Філарет звернувся до Мін’юсту щодо продовження реєстрації УПЦ КП

Крім того, ми писали про те, що священики влаштували побоїще у храмі на Тернопільщині.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва