Філарет звернувся до Мін’юсту щодо продовження реєстрації УПЦ КП

15:46, 31 июля 2019
Філарет просить міністра юстиції Павла Петренка продовжити існуючу реєстрацію УПЦ КП.
Філарет звернувся до Мін’юсту щодо продовження реєстрації УПЦ КП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату патріарх Філарет просить міністра юстиції Павла Петренка продовжити існуючу реєстрацію УПЦ КП. Про це йдеться у листі Філарета до міністра юстиції, опублікованому у Facebook.

«До нас дійшла інформація, що Міністерство юстиції має намір зняти з реєстрації УПЦ КП і позбавити права юридичної особи Київську патріархію УПЦ КП на підставі рішення ліквідаційної комісії, створеної керівництвом Православної Церкви України. Ні керівництво ПЦУ, ні створена ним ліквідаційна комісія не мають до УПЦ КП ніякого відношення», — йдеться в листі.

Філарет повідомив, що 20 червня у Володимирському соборі відбувся Помісний Собор, який ухвалив постанову про продовження діяльності УПЦ КП та вихід її зі складу ПЦУ.

«Тому на підставі закону про свободу совісті УПЦ КП має право на своє існування. Просимо Міністерство юстиції продовжити існуючу реєстрацію УПЦ КП та Київської патріархії УПЦ КП як юридичної особи», — пише Філарет.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про засідання Священного Синоду: про що говорили та які рішення приймали.

Крім того, ми писали про те, що УПЦ КП через суд просить скасувати свою ліквідацію.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва