УПЦ КП через суд просить скасувати свою ліквідацію

15:58, 16 июля 2019
Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження.
УПЦ КП через суд просить скасувати свою ліквідацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Української Православної Церкви Київського Патріархату до Міністерства культури України щодо скасування наказу відомства в частині, де зазначено, що втратили чинність накази Міністерства про реєстрацію у новій редакції статуту релігійної організації «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату», а також про нову редакцію статуту про управління УПЦ КП. Про це повідомляє офіційний сайт ОАСК.

«Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та без проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами», — йдеться в повідомленні.

Також у ОАСК нагадали, що разом із позовною заявою було подане клопотання про забезпечення позову, де позивач просив негайно зупинити дію оскаржуваного наказу в частині втрати чинності наказів Міністерства про статути УПЦ КП. Суд, розглянувши дану заяву, залишив її без задоволення, оскільки позивачем не доведені та документально не підтверджені обставини, які б вказували на очевидну небезпеку заподіянню шкоди його правам, свободам, інтересам та які б унеможливили їх захист без вжиття відповідних заходів до ухвалення рішення у справі. Окрім того, в матеріалах справи відсутні докази та підтвердження того, що невжиття заходів до забезпечення позову якимось чином може ускладнити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Як відомо, у позовній заяві позивач просить суд визнати протиправним та скасувати накази Міністерства культури України від 30 січня 2019 року: «визнати такими, що втратили чинність, накази Міністерства культури України «Про реєстрацію Статуту Релігійної Організації «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату» у новій редакції та «Про нову редакцію Статуту про управління Української Православної Церкви Київський Патріархат».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Окружний адмінсуд Києва просять скасувати міжнародний іспит для студентів-медиків.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді