Шахрайство в особливо великих розмірах: у справі прокурора є деталі

17:14, 1 августа 2019
Тепер прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.
Шахрайство в особливо великих розмірах: у справі прокурора є деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ДБР передало до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо прокурора Якімівського відділу Мелітопольської місцевої прокуратури Запорізької області. Йому інкримінується шахрайство в особливо великих розмірах. Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко на своїй сторінці в Facebook.

«Отже, що вдалося встановити слідчим Центрального апарату ДБР у ході досудового розслідування.

Скориставшись своїм службовим становищем, прокурор отримав доступ до електронної пошти місцевої прокуратури, а отже і до службових документів. Переглянувши пошту, він натрапив на листа від обласної прокуратури, в якому йшлося про те, що Мелітопольській місцевій прокуратурі належить скасувати реєстрацію декларацій про готовність об’єкта нерухомості до здачі в експлуатацію, визнати недійсними договори купівлі-продажу й звільнити земельні ділянки від будівель, які належали одному із знайомих прокурора. Сам прокурор, до слова, у цей час був на лікарняному.

Підозрюваний повідомив свого знайомого про плани прокуратури щодо його майна й пообіцяв вирішити проблему за гроші. Ціна питання — 212 тисяч гривень, плюс — 2 тисячі доларів (за актуальним на той момент курсом НБУ це приблизно 52,2 тис. гривень).

Прокурор достеменно знав, що зробити це не в його повноваженнях, і впливати на рішення інших працівників прокуратури він не може. А відтак просто увів в оману знайомого й «заробив» на цьому», — повідомила Варченко.

Також зазначається, що прокурору загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.  

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

Додамо, що сумський суддя вимагав 26 тисяч доларів хабара. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України