Справа «Роттердам+»: САП оскаржила запобіжні заходи підозрюваним

20:00, 14 августа 2019
Прокурори САП не погоджуються з рішеннями суду.
Справа «Роттердам+»: САП оскаржила запобіжні заходи підозрюваним
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурори САП подали апеляційні скарги на рішення Солом’янського районного суду щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним у так званій справі «Роттердам+», а саме — колишньому начальнику управління енергоринку НКРЕКП та чинному директору ДП «Оператор ринку», який у період запровадження «Роттердам+» був членом НКРЕКП. Про це повідомляє прес-служба САП.

Так, директору держпідприємства суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення майже 2 млн гривень застави. До іншого підозрюваного суд застосував запобіжний захід у вигляді застави у розмірі майже 2 млн гривень з покладенням певних процесуальних обов’язків.

Не погоджуючись з вказаними рішеннями суду, прокурори САП оскаржили обрані запобіжні заходи до суду апеляційної інстанції. В апеляційних скаргах прокурори наголошують на необхідності обрання запобіжних заходів відповідно до ролі кожного у вчиненні вказаного злочину, а також розміру завданих збитків, а саме — екс-начальнику управління енергоринку НКРЕКП у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн гривень, та чинному директору ДП «Оператор ринку» — тримання під вартою із 50 млн гривень застави.

Зауважимо, що, ухвалюючи рішення про застосування запобіжних заходів фігурантам провадження, суд фактично підтверджує обґрунтованість підозр та наявність певних процесуальних ризиків.

Питання щодо оскарження запобіжного заходу у вигляді 10 млн гривень застави з покладенням певних процесуальних обов’язків, який було обрано 14 серпня 2019 року ще одному підозрюваному у справі, а саме — чинному працівнику ДТЕК, буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду. Оскільки до отримання повного тексту ухвали неможливо визначити, які ризики, а також інші обставини суд взяв чи не взяв до уваги.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НКРЕКП не встигла розробити новий порядок формування тарифів під нові моделі.

Також ми писали, що Зеленський пропонує парламенту скасувати формулу «Роттердам+».

Додамо, детективи Національного антикорупційного бюро повідомили шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули «Роттердам+», про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді