Нажилися на ліках для спортсменів: за справу чиновників взялася СБУ

19:20, 23 августа 2019
Чиновники закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медпрепарати на суму понад 8 мільйонів гривень.
Нажилися на ліках для спортсменів: за справу чиновників взялася СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Посадовців Міністерства молоді та спорту України підозрюють у розкраданні бюджетних коштів при закупівлі лікарських засобів та медичних препаратів для потреб національних збірних команд України. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Зазначається, що чиновники закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медпрепарати на суму понад 8 мільйонів гривень.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, задокументовано, що закуплена продукція взагалі не належить до лікарських засобів. До того ж частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом лікарських медичних препаратів, не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі.

Через дії посадовців державному бюджету України завдано збитків на більш ніж 8 мільйонів гривень та поставлено під загрозу виступи на міжнародних змаганнях національних команд у зв’язку із відсутністю допінг-контролю продукції.

Наразі головному лікарю Міністерства молоді та спорту України оголошено про підозру у скоєнні злочину, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчий Нацполіції в Івано-Франківській області вимагав хабар в сумі 400 євро.

Також нам стало відомо, що посадовець в обмін на 10 тис. дол. США неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України.  

Додамо, що силовики СБУ викрили схему привласнення державних коштів під час проведення ремонту автомобільних доріг на території Київської області. 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва