Розікрали 3,5 млн грн на ремонті доріг: за справу взялася СБУ

13:58, 12 июля 2019
Привласнені через оборудку гроші зловмисники переводили в готівку та легалізували через проведення безтоварних операцій.
Розікрали 3,5 млн грн на ремонті доріг: за справу взялася СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Силовики СБУ викрили схему привласнення державних коштів під час проведення ремонту автомобільних доріг на території Київської області. Про це йдеться на сайті Служби безпеки України.

Так, встановлено, що представники комерційної структури-підрядника та посадовці деяких сільських рад вносили до фінансово-господарської документації неправдиві відомості про обсяги і вартість проведених робіт з ремонту автодоріг.

Повідомляється, що привласнені через оборудку гроші зловмисники переводили у готівку та легалізували через проведення безтоварних операцій.

За результатами перевірки виконаних підрядниками робіт, зокрема будівельно-технічної та економічної експертизи підтверджено збитки держави на загальну суму понад три з половиною мільйони гривень.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями роботи і проживання фігурантів провадження правоохоронці виявили документальні матеріали, які підтверджують протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження керівнику однієї з комерційних структур оголошено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, зокрема посадовців сільських рад, причетних до незаконної діяльності.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчий Нацполіції в Івано-Франківській області вимагав хабар в сумі 400 євро.

Також нам стало відомо, що посадовець в обмін на 10 тис. дол. США неправомірної вигоди пообіцяв сприяння у працевлаштуванні особи до Фонду державного майна України.  

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси