Бізнес отримав можливість використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій

12:48, 24 сентября 2019
Сьогодні вже триває експеримент, започаткований Мінфіном, в якому беруть участь 8 компаній.
Бізнес отримав можливість використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Законопроекти стосовно реєстраторів розрахункових операцій, ухвалені минулого тижня Верховною Радою України, з реєстраційними номерами 1053-1 та 1073, вносять деякі докорінні зміни в систему адміністрування податків і застосування реєстраторів розрахункових операцій. Здебільшого новації набудуть чинності в кінці 2020-го — у 2021 році. Про це повідомив Голова ДПС Сергій Верланов під час брифінгу в Кабінеті міністрів України.

«Цими законами було дозволено використання програмних реєстраторів розрахункових операцій, тобто «РРО у смартфоні» чи іншому пристрої. Касові апарати, до яких ми звикли і якими сьогодні користується бізнес, також можна буде використовувати за бажанням суб’єкта господарювання. Однак поряд з цим ми відкриваємо можливість для використання програмних РРО, які можуть бути і безкоштовними», — підкреслив Сергій Верланов.

Він зазначив, що сьогодні вже триває експеримент, започаткований Мінфіном, в якому беруть участь 8 компаній.

«Міфом є те, що всіх підприємців зобов’яжуть купити реєстратори розрахункових операцій. Підприємці будуть мати альтернативу, змогу безкоштовно користуватися програмним забезпеченням, яке надаватиметься державою», — наголосив очільник ДПС.

Більше того, безкоштовне надання такого програмного продукту є законодавчою нормою. Так, передбачено, що контролюючий орган зобов’язаний надавати програмне забезпечення та підтримувати його в технічно справному стані.

Сергій Верланов також зазначив, що фіскалізація чеків, яка сьогодні відбувається в класичному касовому апараті, відповідно до законодавчих змін відбуватиметься на фіскальному сервері ДПС для програмних РРО.

«Доступ до цього сервісу буде абсолютно відкритим. І поруч з безкоштовним програмним забезпеченням, яке надаватиме ДПС, програмісти, компанії матимуть можливість розробити власне програмне забезпечення, яким користуватиметься бізнес. Можна провести аналогію з програмами щодо подачі електронної звітності. Адже на сьогодні є декілька постачальників цього продукту, які надають ті чи інші сервіси, зручні для бізнесу, безкоштовні чи платні», — підкреслив Сергій Верланов.

Використовувати програмні РРО можна буде через півроку після вступу закону 1053-1 в дію.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що з’явилася перша реакція народних депутатів на законопроект щодо кешбеку та касових апаратів

Крім того, ми писали, які пропозиції підприємців щодо касових апаратів вдалося відстояти на Комітеті.

Також відомо, що Рада схвалила закон про касові апарати.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду