Привласнювали кошти порту: за справу взялося ДБР

11:14, 25 сентября 2019
Посадовці вчинили протиправні корупційні дії під час організації та проведення державних закупівель.
Привласнювали кошти порту: за справу взялося ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі київського теруправління ДБР викрили незаконне привласнення коштів державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний» під час придбання неякісного  обладнання за завищеними цінами. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

До схеми привласнення коштів причетні службові особи Міністерства інфраструктури України та ДП «Морський торговельний порт «Южний».

«Зловживаючи службовим становищем, вони вчинили протиправні корупційні дії під час організації та проведення державних закупівель тягового рухомого складу для ДП «Морський торговельний порт «Южний». Продукція була придбана за завищеними цінами та не відповідає технічним вимогам. Більше того, деякі одиниці придбаного товару перебувають в аварійному стані», — зазначили у ДБР. 

Зазначається, що 2018 року керівництво держпідприємства уклало договір на постачання двох тепловозів за ціною 26 мільйонів гривень та перерахувало постачальнику аванс у розмірі 50% суми. За висновками експертів, реальна їх вартість становить майже 3 мільйони гривень. Крім того, перед поставкою до України згадані тепловози були списані з балансу залізниці однієї з країн СНД у зв’язку з незадовільним технічним станом.

Були проведені санкціоновані обшуки у Києві та Одесі в офісних приміщеннях, порту та за адресами проживання учасників кримінального провадження. Також слідчі вилучили документацію, яка підтверджує протиправні дії.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснює Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України. Процесуальне керівництво — Генеральна прокуратура України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Київщині посадовиця ДМС погоріла на валютному хабарі.

Також слідчі Державного бюро розслідувань викрили посадовців Житомирської митниці на масштабних зловживаннях службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки для державного бюджету.

Крім того, до суду скеровано обвинувальний акт щодо заступника начальника відділу митного оформлення одного з митних постів Волинської митниці Державної фіскальної служби, підозрюваного у завданні легких тілесних ушкоджень журналістці місцевої телерадіокомпанії.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду