ВАКС обрав запобіжний захід екс-народному депутату: що відомо

17:31, 3 октября 2019
Екс-депутат підозрюється в корупційних злочинах.
ВАКС обрав запобіжний захід екс-народному депутату: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчий суддя ВАКС за участі прокурорів САП обрав запобіжний захід колишньому народному депутату України, підозрюваному в організації вчинення особливо тяжких корупційних злочинів. Про це передає прес-служба САП.

«Так, суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у сумі майже 15 млн гривень», — йдеться у повідомленні.

Крім того, суд визначив колишньому нардепу процесуальні обов’язки, передбачені ст.194 КПК України, а саме прибувати до визначеної службової особи із встановленою періодичністю; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; а також здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та на в’їзд в Україну.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що 3 жовтня за участі прокурорів САП Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні апеляційної скарги, поданої адвокатами колишнього очільника Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, стосовно скасування підозри у кримінальному провадженні щодо внесення недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України