Київ автономізує 69 медичних закладів: що відомо

17:09, 25 октября 2019
Автономізація передбачає, що лікарні можуть набувати статусу некомерційного комунального підприємства.
Київ автономізує 69 медичних закладів: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 25 жовтня, Київська міська рада ухвалила рішення про автономізацію 69 закладів спеціалізованої та госпітальної допомоги. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я на своїй сторінці у Facebook.

Таким чином, до квітня наступного року ці заклади зможуть підписати договір з Національною службою здоров’я та перейти на нову модель фінансування.

У МОЗ зазначають, що останнього місяця суттєво зросла кількість закладів, які розпочали процес автономізації. МОЗ України закликає місцеві органи влади залучити до автономізації всі медзаклади в Україні.

«Вітаємо, нарешті, Київ на шляху до трансформації системи охорони здоров’я. Що це означає для киян? Створено можливість розвитку закладів і покращення медичних послуг, адже медичні заклади отримують свободу і можуть повноцінно господарювати без вказівки «згори». Що це означає для українців? Вони вільно зможуть їздити до будь-якої київської лікарні, а ті, у свою чергу, будуть їм дуже раді. Адже гроші підуть за пацієнтами», — наголосила міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Довідка: автономізація передбачає, що лікарні можуть набувати статусу некомерційного комунального підприємства. Наразі лікарні працюють як бюджетні установи за бюджетним законодавством та з вертикальним управлінням. Їх керівники не мають свободи рішень і керуються наказами згори.

Перетворення лікарень на комунальні підприємства дозволить розширити права медичних закладів до рівня всіх інших суб’єктів господарювання, повідомляється на сайті МОЗ.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що міністерка охорони здоров’я має намір охопити щепленнями 95% населення.

Крім того, ми писали, скільки Мінфін виділив коштів на охорону здоров’я в 2020 році

Також відомо, що МОЗ відмовиться від медичних довідок

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду