МОЗ відмовиться від медичних довідок

12:49, 11 октября 2019
Медичні документи, які використовуються у корупційних схемах, будуть скасовані.
МОЗ відмовиться від медичних довідок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство охорони здоров’я України має плани відмовитися від морально застарілих медичних довідок та медичних документів, які несуть в собі корупційну складову.

Наразі в міністерстві збирають пропозиції професійної медичної спільноти і громадян щодо дерегуляції та скасування застарілої медичної документації.

Такі пропозиції можуть висунути звичайні пацієнти лікарень та професійні лікарі безпосередньо міністерству. Вже згодом в міністерстві відбудуться наради з представниками лікарських асоціацій та профільними фахівцями.

Розпочали працювати робочі групи, перед якими міністр Зоряна Скалецька поставила завдання напрацювати документи та проекти рішень по скасуванню застарілих медичних довідок.

«Медична документація має відповідати стандартам країн Європейського союзу. Ми маємо відмовитись від бюрократичних документів і довідок. Особливо від тих, які обросли корупційними схемами. Ми плануємо скасувати довідки й документи, які гальмують ефективну роботу охорони здоров’я», — зауважила міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька.

Раніше повідомлялося, що в Україні буде Національна стратегія із захисту дітей в інтернеті.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде