Суд виніс вирок щодо кримського екс-депутата

17:40, 11 декабря 2019
Колишній депутат кримського парламенту обвинувачується у державній зраді.
Суд виніс вирок щодо кримського екс-депутата
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 10 грудня, Святошинський районний суд міста Києва заочно засудив до 14 років позбавлення волі колишнього депутата Верховної Ради АР Крим VI скликання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада). Про це повідомляє  прес-центр Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що  прокуратура АР Крим довела вину депутата у вчиненні дій, спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України, а саме — в наданні іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Так, суд встановив, що зазначена особа брала участь у засіданнях Верховної Ради АР Крим, де було прийнято постанову «О независимости Крыма», згідно з якою створено нелегітимне державне утворення «Республика Крым», а також постанову «О правоприемстве Республики Крым». Ці дії в подальшому призвели до окупації півострова. Крім того, депутат взяв участь у позачерговому засіданні незаконно створеного органу «Государственный Совет Республики Крым», чим забезпечив функціонування вказаного незаконно створеного органу, та своїм голосуванням у засіданні, на якому прийнято так звану «Конституцию Республики Крым», відповідно до якої «Республика Крым стала територией Российской Федерации».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський під час зустрічі з Путіним обговорив можливість звільнення людей, яких утримують не лише на Донбасі, а й у Криму.

Також ми писали, що у Росії будуть заочно судити екс-міністра оборони України Анатолія Гриценко

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді