В Україні презентують електронний кабінет забудовника, трансляція

11:00, 13 декабря 2019
Послуги надаватимуться без участі чиновників.
В Україні презентують електронний кабінет забудовника, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 13 грудня, проходить презентація Електронного кабінету забудовника з першими повністю автоматизованими державними послугами, що надаються без участі чиновника.

Електронний кабінет забудовника презентують команди Міністерства цифрової трансформації і Міністерства розвитку громад та територій.

У презентації беруть участь:

  • Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров,
  • Міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак,
  • заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у Верховній Раді України Олена Шуляк,
  • Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

«ЕКЗ — це персоніфікована онлайн-сторінка для реєстрації та отримання документів декларативного (повідомлення та декларації), а пізніше, дозвільного (дозволи, ліцензії та сертифікати) характеру щодо об’єктів будівництва.

Наразі ЕКЗ надаватиме забудовнику послуги з отримання декларативних документів для будівельних об’єктів найзатребуванішого (85-90%) класу наслідків — CC1. Повідомлення та декларації охоплюватимуть усі етапи будівництва – від підготовчих робіт до прийняття будівлі в експлуатацію.

Ми розробили цей проєкт спільно з Міністерством розвитку громад та територій, Державною архітектурної інспекції України у співпраці з Фондом Східна Європа. Дякуємо за підтримку USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Онлайн-сервіс доступний на порталі ДАБІ.

Реєстрація здійснюється за методами ідентифікації: кваліфікований електронний підпис (КЕП), MobileID, BankID», — повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що новий сервіс, який дозволить позбутися квитанцій про оплату, запустять протягом 1-3 місяців.

Крім того, ми писали, що Міністр розвитку громад і територій Альона Бабак анонсувала запуск електронного кабінету забудовника.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду