Інцидент у криворізькому суді: обвинувачений ображав суддів та погрожував поліції молотком

17:25, 26 декабря 2019
Обвинувачений намагався зірвати слухання у Криворізькому районному суді Дніпропетровської області.
Інцидент у криворізькому суді: обвинувачений ображав суддів та погрожував поліції молотком
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

24 грудня в ході проведення підготовчого судового засідання у м. Кривий Ріг обвинувачений своїми діями перешкоджав проведенню судового засідання, викрикував образи в бік суду та інших учасників, на зауваження головуючого не реагував. Про ці події повідомила прес-служба Криворізького районного суду Дніпропетровської області.

Судом обвинуваченому роз’яснені права й обов’язки відповідно до кримінально-процесуального законодавства України та наслідки їх недотримання.

Незважаючи на вжиті заходи, обвинувачений продовжив перешкоджати проведенню судового засідання. В зв’язку з цим ухвалою суду від 24 грудня 2019 року обвинувачений був видалений із зали судового засідання тимчасово до закінчення засідання.

Обвинувачений відмовився добровільно залишити залу судового засідання, після чого ухвала суду передана на виконання працівникам Національної поліції України.

Під час виконання ухвали чоловік здійснив опір працівникам поліції. Крім того, особа, що знаходилась в залі судового засідання як вільний слухач, діючи спільно з обвинуваченим, підбурював його продовжувати чинити опір, нанести собі самостійно тілесні ушкодження. Також намагався передати йому побутові предмети з метою нанесення тілесних ушкоджень. Так, у приміщенні, де проводились ремонтні роботи і знаходились будівельники, дана особа взяла будівельний молоток та передала обвинуваченому. Скориставшись ситуацією, останній застосував будівельний молоток для ще більш активного опору працівникам поліції.

За даним фактом Національною поліцією України внесені відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, ПРБ затриманий в порядку статті 208 КПК України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що волонтер Юлія Кузьменко подала позов до суду на МВС щодо розслідування справи про убивство Павла Шеремета. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду