ДПС скоротила кількість позапланових перевірок: що відомо

17:25, 27 декабря 2019
На кінець 2019 року передбачено провести документальні планові перевірки 5,2 тис. юридичних осіб.
ДПС скоротила кількість позапланових перевірок: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Протягом січня – листопада 2019 року Державною податковою службою проведено 4,3 тис. планових перевірок. Це на 12% менше, ніж за 11 місяців 2018 року, коли було проведено 4,9 тис. таких перевірок. Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

Позапланових перевірок за 11 місяців цього року проведено 11 тис., що порівняно з аналогічним періодом минулого року менше на 23%. Кількість зустрічних звірок за січень – листопад цього року склала 3,8 тис., що на 24% менше, ніж за результатами 11 місяців минулого року.

Загалом, за підсумками 2019 року передбачено провести документальні планові перевірки 5,2 тис. юридичних осіб. Це на 14% менше, ніж у 2018 році. Тоді плановими перевірками було охоплено 6 тис. юридичних осіб.

«Ми поступово зменшуємо кількість перевірок завдяки застосуванню ризикорієнтовного підходу, який застосовується при відборі платників до перевірок. Будемо і надалі вдосконалювати підходи до організації перевірочної роботи, що дозволить скорочувати кількість перевірок. Зокрема, в наступному році планових перевірок поменшає ще на 20%», — зазначив Голова ДПС Сергій Верланов.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що  ДПС підвищила ефективність адміністрування та посилила боротьбу з тіньовим обігом алкоголю.

Крім того, Державна податкова служба зменшила кількість позапланових перевірок майже на третину та більше сконцентрувалась на ризикових платниках.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва