ДПС на 100% виконала план по «алкогольному» акцизу: Верланов зробив заяву

15:54, 3 декабря 2019
ДПС підвищила ефективність адміністрування та посилила боротьбу з тіньовим обігом алкоголю.
ДПС на 100% виконала план по «алкогольному» акцизу: Верланов зробив заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У серпні-листопаді до Державного бюджету України перераховано 2 342,1 млн грн акцизного податку з лікеро-горілчаної продукції (ЛГП), що на 48,6 млн грн, або на 2,1%  більше, ніж в аналогічному періоді торік. У листопаді індикативні показники надходжень від акцизного податку з ЛГП виконані на 102,2%. До бюджету сплачено 813,4 млн грн, або на 277,1 млн грн (+51,7%) більше, ніж у листопаді минулого року. Про це повідомляє прес-центр ДПС.

Такий результат ДПС забезпечила завдяки підвищенню ефективності адміністрування та посиленню боротьби з тіньовим обігом алкоголю. Зокрема, впровадження системи електронного адміністрування спирту, а також щодобовий моніторинг показників витратомірів-лічильників обсягів виробленого спирту надали податковій службі можливість контролювати його рух від місця виробництва  до споживачів (зокрема, лікеро-горілчаної галузі).

«Нова податкова служба вже почала працювати таким чином, щоб тіньовий ринок тютюну і алкоголю не почував себе вільно. На початку місяця я особисто пообіцяв Президенту, що план по «алкогольному» акцизу буде виконано і дотримав слово. Детінізація обігу алкоголю триває. Наступний крок – запровадження електронної акцизної марки, який дозволить підняти контроль за обігом підакцизних товарів на новий рівень і суттєво покращити показники сплати податків», — зазначив глава ДПС Сергій Верланов.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що народний депутат від партії «Слуга Народу» зареєстрував проект закону №2243 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення контролю за обігом алкогольних напоїв».

Також ми писали, що впродовж останніх 10 років виробництво легального харчового спирту в Україні скоротилось у чотири рази. Водночас частка тіньового обороту харчового спирту зросла з 10% у 2007-му до 55% від загального споживання харчового спирту у країні у 2019 році. Тож цей проект закону покликаний скасувати державну монополію на виробництво спирту та сприяти детінізації ринку спирту й лікеро-горілчаної продукції.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області