Катування в Олексіївській виправній колонії: Офіс Генпрокурора повідомив деталі

17:45, 13 января 2020
Офіс Генпрокурора зареєстрував низку кримінальних проваджень.
Катування в Олексіївській виправній колонії: Офіс Генпрокурора повідомив деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурори Офісу Генпрокурора внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 127 (катування вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням насильства або погрозою застосування насильства), ч. 1 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) КК України. Досудове розслідування доручено територіальному управлінню ДБР у м. Полтава. Про це інформує офіційний сайт ОГП.

«Підставою для внесення до ЄРДР вказаних відомостей стала заява представників громадської організації «Харківська правозахисна група», у якій йдеться про вчинення ряду злочинів службовими особами Олексіївської виправної колонії №25 в Харкові.

Зокрема, у зверненні правозахисники вказують на неодноразові факти катування засуджених протягом 2017–2019 років з метою залякування та дискримінації, наводять приклади побиття, удушення, зв’язування, застосування електричного струму та вчинення інших насильницьких дій, які ображають особисту гідність засуджених.

Також, у своїй заяві правозахисники вказують на грубе порушення законодавства про працю», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що хід розслідування вказаних кримінальних проваджень перебуватиме на контролі Офісу Генерального прокурора.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про позицію ЄСПЛ: в’язниці та колонії мають зважати на психологічні проблеми арештантів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України