Податкова скоротила частку зупинених податкових накладних: що відомо

18:03, 13 января 2020
Очільник податкової Сергій Верланов заявив, що вдосконалення системи автоматичного моніторингу дозволяє підвищувати її якість і точність.
Податкова скоротила частку зупинених податкових накладних: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна податкова служба України повідомила, що завдяки системі автоматичного моніторингу було скорочено частку зупинених податкових накладних. Про це поінформували у прес-службі відомства в Facebook.

«Відтак, у листопаді кількість платників, реєстрацію чиїх податкових накладних було зупинено, складала 1,75% від загальної кількості платників, чиї накладні було зареєстровано в Єдиному реєстрі. Для порівняння: у листопаді 2018 р. — 2,71%.

Кількість зупинених накладних у співвідношенні до зареєстрованих в листопаді 2019 р. становила 0,11%, у листопаді 2018 р. — 0,17%.

Сума ПДВ таких зупинених ПН у співвідношенні до зареєстрованих в листопаді 2019 р. складала 0,57%, у листопаді 2018 р. — 0,78%», — йдеться у повідомленні.

«Вдосконалення системи автоматичного моніторингу дозволяє нам підвищувати її якість і точність. Це означає, що у ДПС є всі необхідні ресурси, аби ефективно виявляти спроби неправомірного формування податкового кредиту і запобігати їм. З іншого боку, це також означає, що сумлінні платники можуть працювати спокійно і вчасно отримувати відшкодування ПДВ», — заявив очільник податкової Сергій Верланов.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Державна податкова служба зменшила кількість позапланових перевірок майже на третину та більше сконцентрувалась на ризикових платниках.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду