Підбурювали керівника підприємства до надання хабара: перед судом постануть шахраї

20:35, 28 января 2020
Аферистів затримали під час одержання останнього траншу.
Підбурювали керівника підприємства до надання хабара: перед судом постануть шахраї
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві правоохоронні органи завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох осіб у підбурюванні керівника держпідприємства до скоєння корупційного злочину та шахрайському заволодінні грошовими коштами на загальну суму 83,5 тис. доларів США. Про це інформує прес-служба столичної прокуратури.

За версією слідства, двоє осіб, вступивши у попередню змову, намагалися схилити керівника одного з державних підприємств, що підпорядковане Міністерству аграрної політики та продовольства України, до надання хабара службовій особі вказаного Міністерства за вирішення питання про залишення його на посаді.

Розмір неправомірної вигоди, яку підозрювані зажадали від держслужбовця за вирішення цього питання, склав майже 83,5 тис. доларів США.

«У ході контролю за вчиненням злочину працівниками ДБР та ГУ БКОЗ СБУ під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України задокументовано факти одержання підозрюваними неправомірної вигоди кількома частинами. Під час одержання останнього траншу у сумі 9 тис. доларів США аферистів затримали.

Надалі слідством з’ясовано, що отримані кошти підозрювані не передавали службовим особам Міністерства аграрної політики та продовольства України, а розпоряджалися ними на власний розсуд», — повідомили у прокуратурі.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт відносно двох осіб за ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що служителі правопорядку Прикарпаття заарештували громадян, які підозрюються у виробництві і збуті іноземної валюти. 

Також відомо, що столична прокуратура повідомила про підозру 23-річному молодику, який шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами на загальну суму майже один мільйон гривень. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде