У Мін’юсті повідомили, чи є коронавірус в установах виконання покарань ДКВС

19:54, 2 апреля 2020
«Коронавірусу у жодної з осіб виявлено не було», — повідомила заступник Міністра юстиції Олена Висоцька.
У Мін’юсті повідомили, чи є коронавірус в установах виконання покарань ДКВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В установах виконання покарань та слідчих ізоляторах, на території яких функціонують заклади охорони здоров’я ЦОЗ ДКВС України, на даний момент вже виконано ряд заходів для недопущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. На даний момент жодного випадку на коронавірус в установах виконання покарань ДКВС не виявлено, передає офіційний сайт Мін’юсту.

«На сьогодні в установах зареєстровано 2 випадки захворювання на пневмонію, 26 випадків захворювання на ГРВІ, з них в державній установі «Київський слідчий ізолятор» - 2 випадки. Коронавірусу у жодної з осіб виявлено не було», — повідомила заступник Міністра юстиції Олена Висоцька.

Вона зазначила, що окрім щоденних температурних скринінгів персоналу ДКВС, відвідувачів установ, засуджених та осіб, узятих під варту та встановлених обмежень на відвідування, також посилено режим поточної дезінфекції та наскрізного провітрювання приміщень. Медичні працівники та персонал ДКВС забезпечені засобами індивідуального захисту та  антисептиками для рук. Підслідні, які вибувають за межі установ (судові засідання, слідчі дії) забезпечуються медичними масками.

«Ми визначили приміщення для тимчасової ізоляції  осіб з симптомами на коронавірусну хворобу. Для новоприбулих виділені окремі карантинні камери, в яких розміщують цих осіб відповідно до ліжко-місць у камері з дотриманням ізоляції 14 діб з динамічним медичним спостереженням», — заявила заступник Міністра.

Як зазначила Олена Висоцька, Міністерством вже розроблені алгоритми  дій у разі виявлення хворого на COVID-19: підозра – ізоляція і симптоматичне лікування  – повідомлення в лабораторні центри – при підтвердженні COVID-19 та/або важкому стані хворого – госпіталізація в найближчий заклад охорони здоров’я МОЗ, визначений для надання медичної допомоги по територіальному принципу. Також розроблені клінічні маршрути хворих з підозрою на COVID-19 до закладів МОЗ України з дотриманням вимог протиепідемічного режиму.

«Наразі ми вирішуємо питання щодо розвантаження СІЗО шляхом переведення частини осіб, узяти під варту та засуджених. Це потрібно для створення додаткових камер-палат, які будуть використанні для ізоляції та лікуванні хворих на COVID-19 у разі масового надходження  хворих, а також при відсутності вільних місць в ЗОЗ МОЗ України. У  таких дільницях планується проведення лікування хворих з легкими та середніми формами захворювання на COVID-19», — пояснила заступниця.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Денис Малюська прокоментував, чи є коронавірус у СІЗО.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді