ЗНО не скасовується: МОН спростувало фейкову інформацію

21:10, 2 апреля 2020
У МОН спростували фейк про проведення обов’язкового загальнонаціонального вимірювання якості навчання під час карантину.
ЗНО не скасовується: МОН спростувало фейкову інформацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство освіти і науки спростувало низку фейків, що поширюються в Інтернеті та деяких ЗМІ. Мова йде про неправдиву інформацію щодо продовження карантину, скасування ЗНО, нібито обов’язок для шкіл використовувати конкретні платформи для дистанційного навчання тощо.

Як зазначають у МОН,наразі карантин триває до 24 квітня. Станом на 2 квітня встановлено, що карантин триватиме до 24 квітня 2020 року, і ця дата наразі залишається незмінною. Будь-яка інша інформація – фейк.

ЗНО відбудеться. Міністерство освіти і науки неодоразово наголошувало, що ЗНО відбудеться незалежно від термінів карантину. Єдине, що залежить від тривалості карантинних заходів – дати проведення тестувань.

МОН не рекомендує жодних конкретних платформ для дистанційного навчання. До Міністерства надходять повідомлення зі шкіл, що недоброчесні підприємці стверджують, ніби саме їхня платформа рекомендована або навіть оплачена МОН для пріоритетної роботи під час дистанційного навчання. МОН не надавало преференцій жодним ресурсам і не оплачувало доступ шкіл на жодну онлайн-платформу.

МОН НЕ планував і НЕ проводитиме загальнонаціональну перевірку знань, здобутих під час карантину. 1 квітня був поширений підроблений документ МОН, в якому відомство нібито передбачало  проведення «перевірки знань учасників освітнього процесу, засвоєних у ході дистанційного навчання за технологією ЗНО для всіх учнів 5-11 класів». Це – фейк. Міністерство освіти і науки України вже звернулося до правоохоронних органів з метою подальшого унеможливлення подібних дій.

Як писала «Судово-юридична газета», через карантин в Україні для школярів запускають відеоуроки і онлайн-курси.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді