Полковнику ЗСУ суд призначив 13 років позбавлення волі за державну зраду

14:15, 8 апреля 2020
Шевченківський районний суд визнав винним полковника ЗСУ у створенні терористичної групи.
Полковнику ЗСУ суд призначив 13 років позбавлення волі за державну зраду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шевченківський районний суд Києва визнав винним у державній зраді та створенні терористичної групи полковника ЗСУ та призначив покарання - 13 років позбавлення волі із позбавленням військового звання. Про це повідомляє прес-служба Офісу Генерального Прокурора.

Перебуваючи у полоні з 25 серпня 2014 року на непідконтрольній українській владі території у Донецьку, військовослужбовець, вступив до складу розвідувального управління незаконного збройного формування РФ. Повідомляється, що він та займав посаду так званого «заступника начальника 1-го відділу з аналітичної роботи». Цей підрозділ «ДНР» був створений та контролювався службовими особами ЗС РФ, ФСБ РФ та представниками влади країни-окупанта на непідконтрольній території Донецької області.

Судовий процес над полковником ЗСУ розпочався в серпні 2017 року. Було доведено, що він збирав розвідувальну інформацію про пересування сил та засобів українських військових підрозділів, задіяних у проведенні АТО, допитах інших полонених українських військовослужбовців та виконував ще ряд злочинних функцій. Він діяв умисно і усвідомлював, що така діяльність завдасть шкоди державній безпеці України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Офіс Генпрокурора оскаржив бездіяльність Мін’юсту щодо нестворення будинків дитини в установах виконання покарань

Крім того, Мін’юст повідомив про пошук кадрів до Державної кримінально-виконавчої служби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва