Офіс Генпрокурора оскаржив бездіяльність Мін’юсту щодо нестворення будинків дитини в установах виконання покарань

17:59, 7 апреля 2020
Позов обґрунтовано тим, що відсутність спеціальних установ для відбуття покарання засуджених неповнолітніх, які мають при собі дітей віком до 3 років, порушує їхні права на належні матеріально-побутові умови.
Офіс Генпрокурора оскаржив бездіяльність Мін’юсту щодо нестворення будинків дитини в установах виконання покарань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Офіс Генерального прокурора оскаржив протиправну бездіяльність Міністерства юстиції України, яке не створювало будинків дитини в установах виконання покарань для засуджених неповнолітніх жінок. Після звернення прокуратури до суду Мін’юст виконав вимоги Кримінально-виконавчого кодексу і облаштував такий сектор для тримання неповнолітніх матерів. Про це повідомляє прес-служба ОГП.

Прокуратура обґрунтувала позов тим, що відсутність спеціальних установ для відбуття покарання засуджених неповнолітніх, які мають при собі дітей віком до 3 років, порушує їхні права на належні матеріально-побутові умови. А це, в свою чергу, впливає на збереження соціальних функцій цих жінок, своєчасність їх виправлення і соціальної адаптації, забезпечення батьківських прав, а також прав дитини, зведення до мінімуму можливих негативних наслідків після звільнення.

Міністерство юстиції в лютому 2020 року створило при Кам’янській виправній колонії спеціальний сектор для тримання неповнолітніх жінок із дітьми віком до 3 років, розрахований на 6 осіб.

Таким чином відповідач виконав вимоги прокурора у добровільному порядку і порушення закону усунуті. Окружний адміністративний суд міста Києва виніс ухвалу про закриття провадження у справі, процес в якій тривав з лютого 2019 року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мін’юст повідомив про пошук кадрів до Державної кримінально-виконавчої служби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва