Комітет рекомендує визнати незадовільною роботу Нацради з питань телебачення і радіомовлення

14:45, 9 апреля 2020
Рішення ухвалено на засіданні Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики
Комітет рекомендує визнати незадовільною роботу Нацради з питань телебачення і радіомовлення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вчора, 8 квітня, в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Звіт про роботу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2019 рік було заслухано на попередньому засіданні Комітету 18 березня. Під час обговорення народні депутати висловили низку питань до напрямків діяльності регулятора. У результаті учасники засідання 8 квітня винесли на голосування дві пропозиції - рекомендувати взяти звіт до відома та визнати роботу регулятора за минулий рік незадовільною. Більшість членів Комітету підтримали рішення рекомендувати Верховній Раді визнати роботу Нацради за 2019 рік незадовільною. У висновку Комітету вказано, що за звітний період мали місце «факти самоусунення Національної ради від виконання наглядових повноважень і контрольних функцій».

Під час засідання Комітету народні депутати підтримали проект Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів № 0032. Проект розроблено з метою виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Конвенцією Ради Європи про доступ до офіційних документів, відповідно до пунктів «б» та «є» частини другої статті 9 Закону України «Про міжнародні договори України».

Конвенція набирає чинності в перший день місяця, що настає після завершення тримісячного строку від дати, коли 10 держав-членів Ради Європи висловили свою згоду на обов’язковість для них Конвенції. Станом на 2 грудня 2019 року 17 держав підписали та 9 держав ратифікували її.

На завершення засідання члени Комітету підтримали ініціативу звернутися до Уряду з клопотанням зберегти фінансування Національним творчим спілкам.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Крім того, ми писали, що парламентський Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України проект закону про внесення змін до Закону України «Про Службу безпеки України».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва