Відбулося засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики в режимі відеоконференції: що розглянули

12:11, 8 апреля 2020
Члени Комітету врахували пропозиції Зеленського до Закону №1049.
Відбулося засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики в режимі відеоконференції: що розглянули
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

7 квітня відбулося засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

Засідання проводилось в режимі відеоконференції. 

Члени Комітету розглянули кілька законопроектів та прийняли рішення з розглянутих раніше питань. 

Народні обранці, зокрема, розглянули пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» №1049

Нагадаємо, Президентом України внесено три пропозиції до прийнятого 4 жовтня 2019 року закону. Дві пропозиції стосувалися внесення технічних правок. А третьою пропонувалося пункт 2 роздiлу II «Прикiнцевi та перехідні положення» закону щодо змін до статті 18 Закону України «Про державне регулювання виробництва i обiгу спирту етилового, коньячного i плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробiв та пального» виключити як такий, що не відповідає Конституції України, Господарському кодексу, Закону України «Про ціни і ціноутворення».

Члени Комітету погодилися із пропозиціями Президента України і прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в цілому, з урахуванням пропозицій Президента України. 

Також Комітет розглянув проект Закону «Про Митний тариф України»3228

Законопроектом пропонується прийняти новий Закон України «Про Митний тариф України», який набирає чинності з 1 липня 2020 року. 

Необхідність його прийняття обумовлена приведенням законодавчої бази країни у відповідність із системою загальновизнаних норм міжнародного права.

Члени Комітету розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування та обігу аграрних розписок №2805. Комітет за результатами розгляду прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Члени Комітету також обговорили та підтримали рішення Комітету від 19 лютого 2020 року про звіт керівництва ДФС щодо реалізації державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального. 

Комітет затвердив рішення про заслуховування результатів реформування Державної податкової служби України та Державної митної служби України (за результатами виїзної робочої наради від 13 березня 2020 року у м. Харкові).

Раніше ми повідомляли, що парламентський Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді України включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України проект закону про внесення змін до Закону України «Про Службу безпеки України».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду