Катували 18-річного хлопця: зухвалі копи з Краматорська постануть перед судом

20:25, 5 мая 2020
З метою здобуття зізнання, копи били хлопця гумовим кийком, погрожували електрошокером, зв’язували йому руки та ноги клейкою стрічкою, позбавляли можливості дихати, притискаючи поліетиленовий пакет до обличчя.
Катували 18-річного хлопця: зухвалі копи з Краматорська постануть перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт відносно трьох оперуповноважених відділу кримінальної поліції Краматорського відділу поліції на Донеччині. Правоохоронці обвинувачуються у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Як встановило слідство, в грудні 2019 року один з оперуповноважених отримав доручення слідчого на проведення допиту особи у рамках розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства. Після того, як 18-річний потерпілий з’явився на виклик, поліцейський провів його до службового кабінету, де на них вже чекали ще двоє оперуповноважених. Без висунення будь-яких вимог правоохоронці почали бити потерпілого, вимагаючи визнати вину у скоєнні злочину, до якого той не причетний.

З метою здобуття зізнання, примушували громадянина ставати лицем до стіни та били гумовим кийком, погрожували електрошокером, зв’язували йому руки та ноги клейкою стрічкою, позбавляли можливості дихати, притискаючи поліетиленовий пакет до обличчя потерпілого. Катування тривали майже 4 години та не призвели до бажаного для поліцейських результату.

У разі доведення вини, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що розроблено алгоритм дій для потерпілих та свідків у разі катування з боку правоохоронців.

Додамо, що ДБР розслідує можливе перевищення службових повноважень патрульними у Маріуполі.

Також ДБР повідомило про підозру двом поліцейським, які катували чоловіка 4 години.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України