В Україні зафіксовали факт підробки документів приватного виконавця: подробиці

12:11, 22 мая 2020
Назвали алгоритм першочергових дій в таких ситуаціях.
В Україні зафіксовали факт підробки документів приватного виконавця: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Асоціація приватних виконавців України повідомила, що вперше зафіксовано факт підробки документів приватного виконавця. Інформація з’явилась у прес-службі Асоціації.

Реальна історія приватного виконавця Дмитра Гненного та його поради колегам, що потрібно робити в таких випадках.

 «У мене в провадженні є одна справа на суму 2 мільйони гривень, яку веду близько року. Під час здійснення виконавчих дій у боржника виявили банківську скриньку. Ми оперативно наклали на неї арешт. Далі знадобилось її відкрити – звернулись до суду з відповідним проханням. Забігаючи наперед, скажу, що 18 травня я отримав ухвалу суду про відкриття скриньки. Але за декілька днів до цього, а саме 15 травня, мені зателефонували з банку і повідомили, що до них надійшов пакет документів про зняття арешту зі скриньки боржника: відповідна ухвала суду і навіть постанова приватного виконавця нібито за моїм підписом і скріплена нібито моєю печаткою. Банк засумнівався в достовірності цих документів, оскільки ми давно співпрацюємо з цією фінансовою установою, вони бачили і мають сотні документів за моїм справжнім підписом, печаткою. Навіть неозброєним оком було видно, що до банку надійшли підроблені документи про зняття арешту з банківської скриньки», — розповів Дмитро Гненний.

Як діяти в таких випадках. Поради приватного виконавця Дмитра Гненного

«Ми оперативно відправили повторну постанову в банк про арешт скриньки боржника. Звернулись до суду з запитом про «ухвалу», яку боржник надіслав до банку – вже отримали довідку, що такої ухвали суд не виносив, її не існує. Написали заяву в поліцію про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 358 Кримінального кодексу України. Також ми поінформували Асоціацію приватних виконавців України, Міністерство юстиції та Вищу раду правосуддя про факт підробки документів виконавчого провадження приватного виконавця», — окреслив алгоритм своїх першочергових дій Дмитро Гненний.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві приватний нотаріус допоміг рейдерам захопити цінну нерухомість.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва