Масштабний обшук у Державній податковій службі: ДБР повідомило деталі

09:11, 29 мая 2020
Посадовці центрального апарату та регіональних органів Державної податкової служби України, зловживаючи службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди.
Масштабний обшук у Державній податковій службі: ДБР повідомило деталі
dbr.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державним бюро розслідувань в рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за заявою екс-міністра фінансів Ігоря Уманського, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та спільно з ГУ Внутрішньої безпеки ДФС України, проведено понад 20 обшуків у службових приміщеннях Державної податкової служби України у місті Києві, Львівській та Донецькій областях, передає прес-служба ДБР.

«За наявною інформацією, посадовці центрального апарату та регіональних органів Державної податкової служби України, зловживаючи службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди, сприяли протиправному формуванню податку на додану вартість. Таким чином, податківці сприяли функціонуванню «конвертаційно-транзитних» груп суб’єктів господарювання та оминанню ними систем автоматизованого моніторингу оцінки ступенів ризику і, як наслідок, ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах.

За попередніми підтвердженими підрахунками сума збитків завданих державному бюджету у досліджуваних епізодах становить понад 45 мільйонів гривень», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада звільнила міністра фінансів Ігоря Уманського.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді