₴70 000 за дозвіл на браконьєрство: ДБР взялося за справу посадовця Держарибагенства

11:25, 3 июня 2020
Держінстпектор систематично вимагав та одержував від фізичних осіб та підприємств неправомірну вигоду за не перешкоджання вилову риби з акваторії Чорного моря.
₴70 000 за дозвіл на браконьєрство: ДБР взялося за справу посадовця Держарибагенства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали головного державного інспектора одного з управління Державного агентства рибного господарства України на Миколаївщині після одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як встановило слідство, держінстпектор систематично вимагав та одержував від фізичних осіб та підприємств неправомірну вигоду за не перешкоджання вилову морепродуктів з акваторії Чорного моря та не притягнення їх до відповідальності за вказану діяльність.

Та, 2 червня 2020 року слідчі ДБР затримали посадовця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після одержання ним чергової неправомірної вигоди в сумі 70 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР взялося за справу харківського митника, якого підозрюють у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні на 400 тисяч гривень.

Додамо, що на Київщині військові розпродали армійське паливо на 10 млн грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України