Як вийти із самоізоляції через додаток «Дій вдома»: алгоритм

12:01, 3 июля 2020
Що необхідно знати про зняття контролю в сервісі «Дій вдома».
Як вийти із самоізоляції через додаток «Дій вдома»: алгоритм
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Центр громадського здоров'я опублікував алгоритм дій для припинення самоізоляції, на якій громадяни мають перебувати через коронавірус COVID-19, через сервіс «Дій вдома». Про це повідомляє прес-служба ЦГЗ.

Так, алгоритм припинення самоізоляції через застосунок «Дій вдома» наступний:

  1. Заклад, який здійснював дослідження ПЛР, на вимогу особи для припинення самоізоляції у випадку негативного результату надсилає повідомлення Центру громадського здоров’я України.
  2. Центр громадського здоров’я України збирає дані в єдину електронну систему та забезпечує доступ до системи Міністерству цифрової трансформації України.
  3. Міністерство цифрової трансформації вносить відомості про припинення самоізоляції та зняття контролю в електронному сервісі «Дій вдома».

«Із питань зняття контролю в сервісі «Дій вдома» звертайтеся до Міністерства цифрової трансформації, переконавшись, що лабораторія на вашу вимогу направила результат негативної ПЛР до Центру громадського здоров’я України», - йдеться в повідомленні.

Алгоритм затверджено розпорядженням міністра охорони здоров’я Максима Степанова від 30 червня №41 «Щодо організації моніторингу тестування осіб на COVID-19»:

Нагадаємо, що карантин через коронавірусну інфекцію в Україні запроваджено з 12 березня. Майже через два місяці - 11 травня - карантин у країні вирішили послабити. На цю мить в Україні діє адаптивний карантин, який мають переглянути до 31 липня.

Сстаном на 3 липня в Україні 46 763 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1212 летальних, 20 558 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 876 нових випадків.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Кабміні заявили про наближення України до нової хвилі COVID-19.

Додамо, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав умови, за яких країна мусить знову повернутися до жорсткого карантину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва