Уряд розподілив кошти на боротьбу з COVID-19

18:10, 24 июля 2020
На боротьбу з епідемією та її наслідками витратять 66 млрд грн.
Уряд розподілив кошти на боротьбу з  COVID-19
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів розподілив 66 млрд грн коштів Фонду боротьби з COVID-19 за пріоритетними напрямами. Обсяг виділених коштів з фонду досягнув обсягу бюджетного призначення. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Касові видатки коштів станом на 22 липня склали 9,7 млрд грн. Відпочатку у фонд закладалося 64,7 млрд грн, пізніше він був збільшений до 66 млрд грн.

«З фонду було виділено 16 млрд грн для системи охорони здоров’я, зокрема для забезпечення медиків засобами індивідуального захисту,  виплати їм підвищеної заробітної плати, закупівлі необхідного обладнання для лікарень, у тому числі апаратів штучного дихання, та будівництво й реконструкції  приймальних відділень», – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що для фінансування фонду з безробіття пішло близько 7 млрд грн, з яких 2,7 млрд грн виділено на допомогу з часткового безробіття. Ще 1,2 млрд грн виділено Мінсоцполітики для фізичних осіб підприємців, які не можуть працювати через карантинні обмеження і мають дітей віком до 10 років, 2,5 млрд грн спрямовано на доплати військовослужбовцям, поліціянтам та відповідним категоріям, які забезпечують життєдіяльність населення. 35 млрд грн піде на реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг.

До слова, комітет Гетманцева стурбований реалізацією фінансового моніторингу.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про програму реформ від Мінфіну в рамках співробітництва з МВФ.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва