Несплата митних платежів на понад 4 мільйони: працівники ДФС та Нацгвардії постануть перед судом

11:50, 28 июля 2020
Службові особи допустили вивіз із митного складу товару на майже 10 мільйонів гривень без сплати при цьому обов’язкових митних платежів.
Несплата митних платежів на понад 4 мільйони: працівники ДФС та Нацгвардії постануть перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Державного бюро розслідувань скерували до суду обвинувальний акт відносно двох працівників Львівської митниці ДФС та заступника начальника Західного територіального управління Національної гвардії України. Вони обвинувачуються у неналежному виконанні службових обов’язків. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

За даними слідства, вказані службові особи допустили вивіз із митного складу товару на майже 10 мільйонів гривень без сплати при цьому обов’язкових митних платежів.

Внаслідок таких протиправних дій сума несплачених податків і митних платежів склала понад 4,2 мільйони гривень.

У разі доведення вини обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР взялося за справу харківського митника, якого підозрюють у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні на 400 тисяч гривень.

Додамо, що співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру головному інспектору одного з митних постів Запорізької митниці ДФС. Митник в інтересах приватного акціонерного товариства, під час митного оформлення вантажу іноземного виробництва умисно зазначив неналежний код товару, що не передбачає сплати імпортного мита. Своїми діями підозрюваний сприяв товариству ухилитись від сплати митних платежів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України