У Луцьку відмовилися вводити жорсткий карантин

13:11, 3 августа 2020
У Луцьку й далі працюватимуть комунальні підприємства, заклади дошкільної освіти, транспорт.
У Луцьку відмовилися вводити жорсткий карантин
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 3 серпня, набрали чинності нові карантинні правила зонування. Однак містами, віднесеними до «червоної» зони, прокотилася хвиля обурення та невдоволення.

Так, у Луцьку не запроваджуватимуть жорсткого карантину. Про це йшлося 3 серпня під час засідання позачергової 90 сесії Луцької міської ради, інформують «Волинські новини».

Депутати розглянули проект рішення про незгоду на запровадження додаткових обмежень у зв’язку з рішенням державної комісії ТЕБ та НС щодо віднесення Луцька до червоної зони епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19.

Заступник керівника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Анатолій Свірський розповів, що в місті Луцьку нараховується достатньо карантинних заходів, які ефективно діють, тому нагальної потреби вносити додаткові заходи, аби зупинити економіку міста, немає.

Було запропоновано, щоб у місті й надалі діяли ті карантинні заходи, що й раніше, незважаючи на рішення комісії з питань ТЕБ та НС. Тож у Луцьку й далі працюватимуть комунальні підприємства, заклади дошкільної освіти, транспорт та ін.

Профільний заступник міського голови, депутат Костянтин Петрочук зазначив: «Не потрібно зупиняти життєдіяльність міста».

Він наголосив, що рішення комісії ТЕБ та НС є таким, що суперечить Конституції.

Міськрада звернулася до поліції з проханням, аби та утрималася від дій щодо притягнення суб’єктів господарюванням до відповідальності за порушення карантину.

Суб’єкти господарювання самі прийматимуть рішення щодо того, чи працювати. Міська рада, своєю чергою, надаватиме всім охочим юридичну допомогу.

Депутат, радник міського голови Ігор Поліщук відзначив, що незрозуміло, за яким принципом Луцьк віднесли до червоної зони.

Він наголосив, що протокол державної комісії ТЕБ та НС є незаконним, адже відповідно до ст. 32 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» обмежувальні протиепідемічні заходи встановлюються місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування за поданням відповідного головного державного санітарного лікаря.

Депутат зауважив, що є низка міст, де ситуація гірша, ніж у Луцьку, однак їх не віднесли до червоної зони.

«Механізмів підтримки бізнесу немає... Сьогодні наше місто недоотримало близько 140 мільйонів гривень. Хто компенсує ці втрати? Низка ініціатив для лучан не буде реалізована... Місто має жити, бізнес, транспорт мають працювати», – сказав Ігор Поліщук.

До слова, Тернопіль також висловив незгоду щодо зазначеного питання.

У МОЗ пояснили, чому Київ потрапив до зеленої карантинної зони.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді